L
L


Niet dat het echt boeiend is om iets over mij te lezen, maar beschouwt u het maar als korte informatie zodat u ongeveer weet wie en wat er achter HollandCare zit.


Na afronding van de studie elektrotechniek ben ik werkzaam geweest als elektronica specialist bij een overheidsbedrijf. Vervolgens een stap gemaakt naar de administratieve automatisering en daar ook een aantal jaren werkzaam in geweest. Via wat wel- en niet-zelfstandige avonturen uiteindelijk de laatste 23 jaar als directeur business development bij een logistieke en industriële automatiseerder. Daarna, zoals zovelen, met een “welverdiend” pensioen. Toen dacht ik: “wat zal ik de tweede helft van mijn leven nu eens gaan doen! Wat wil ik later worden?”.


Al vanaf mijn jeugd had ik veel interesse in astronomie, fysica en biologie. Uiteindelijk dus ook in de mens, als ultiem product van geest, ziel en lichaam. Hoewel ik de reguliere geneeskunst een warm hart toegedraag, verbaas ik mij ook geregeld over de aanpak. Het pure reductionisme levert vele gespecialiseerde disciplines op die helaas soms niet goed met elkaar communiceren. Het lijken wel mensen.


Als elektronicus was ik inmiddels al redelijk op de hoogte van de energetische aanpak welke sommigen voor ogen hadden. Naar mijn mening zat daar ook een hoop blabla bij en verkopers van dat soort systemen gaven bijna altijd blijk van een schromelijk gebrek aan kennis van de werking, in combinatie met een overdosis fantasie over de resultaten. Dat geldt trouwens ook voor de meeste critici van dit soort systemen.


Ik wist het! Ik zou de verschillende benaderingen van vitaliteit en gezondheid wel eens even tot elkaar brengen. "The best of both worlds", dacht ik toen nog erg naïef. Eerst heb ik mij verzekerd van de nodige opleiding op het gebied van de reguliere gezondheidszorg en het menselijk lichaam in het bijzonder. HBO Basisgeneeskunde was het begin. Toen nog Biofysische Geneeskunde, een opleiding tot gecertificeerd Hypnotherapeut en Yagertherapeut. Tussendoor ook nog allerlei korte en interessante cursussen. Er valt nog zo ontzettend veel te leren maar je moet er ook een keer wat mee in de praktijk gaan doen. Dat viel niet mee. De verschillende "kampen" drinken, naast bier of wijn, het liefst elkaars bloed. Althans zo leek het mij.


Toch heb ik in mijn inmiddels sterk en gericht uitgebreide netwerk, veel genuanceerde meningen vanuit de diverse disciplines mogen horen. Dat geeft de burger moed.


Inmiddels heb ik mij ten doel gesteld om systemen welke gewoon werken, dus doen wat ze beloven, en welke zijn te verklaren op puur wetenschappelijke gronden (ook al begrijpt niet iedereen het), te promoten en tevens de verdere ontwikkeling daarvan te stimuleren en, zo mogelijk, te beïnvloeden. Ook het toepassen van deze methodes en technieken in de praktijk met cliënten, geeft mij veel voldoening. Het is de ultieme test van mijn bevindingen. Kortom, ik weet inmiddels wat ik later wil worden en eigenlijk ben ik het al.
Met vriendelijke groet,   Rob Trommelen.